Onderhouden van gazons & grasvelden

We beschikken over diverse soorten maaiers met elk hun specifieke voordelen
Maaiers

Kooimaaiers:

Kooimaaiers worden gebruikt omdat het gras dan niet afgeslagen, maar afgeknipt wordt. Dit komt het grasperk alleen maar te goede, en het afgemaaide veld ziet er ook veel beter en eleganter uit.
Deze maaiers zijn voornamelijk geschikt voor de grotere oppervlaktes zoals voetbalvelden e.d.

Cirkelmaaiers:

We beschikken over een kubota zero turn maaier. Dit wil zeggen dat er geen draaicirkel aanwezig is, en dus een zeer handig en wendbare machine is. Deze machine heeft de mogelijkheid om het gemaaide gras op een bepaalde hoogte te lossen.

Klepelmaaiers:

We beschikken over 2 verschillende klepelmaaiers:

 
Maaien

Verticuteren

Maaien
Indien u last hebt van mos in uw gazon is dit de ideale oplossing. Eerst wordt het gazon behandeld met een speciaal product zodat het mos verdord. Daarna wordt het mos uitgekamd.

Dit wordt gedaan met een aangepaste klepelmaaier, waardoor het mogelijk is om het uitgekamde mos direct op te vangen. Hierdoor wordt er veel werk uitgespaard met het oprapen van het mos.

Bemesten

Om het mooiste gazon te bekomen is het noodzakelijk dat dit op regelmatige tijdstippen wordt bemest. Dit kan gebeuren aan de hand van zowel vaste (korrels) als vloeibare meststoffen.

Sproeien

Indien er ziektes, vreemde grassen of insecten bevinden in u gazon, kan dit meestal worden behandeld met sproeistoffen. Dankzij een jarenlange ervaring weten we zelf wat het beste product is voor ieder specifiek probleem zodat dit kan worden behandeld met zo weinig mogelijk bijkomende schade aan uw gazon en het milieu.
Beregenen

Beregenen

In de drogere periodes moeten grasvelden worden beregend om tot het beste resultaat te komen, dit van het kleinste perkje tot het grootste voetbalplein. Wij beschikken over alle soorten beregeningsmateriaal van groot tot klein.

Bezanden

Een voetbal terrein wordt gemaakt om te gebruiken, maar een gazon dat wordt gebruikt, blijft niet eeuwig plat. Hiervoor kan er beroep worden gedaan op bezanden. Hierbij wordt er een klein laagje zand bovenop het bestaande gazon gestrooid en daarna ge√ęgaliseerd, waardoor alle putten en bulten terug perfect egaal worden.